Bok_i_sofa

Cappelen Damm mener Spartacus lurer leserne

Boknett

Cappelen Damm mener forlagskonkurrenten Spartacus lurer leserne når de gir ut et sammendrag av den franske økonomen Thomas Pikettys bestselger – med nesten identisk omslag som originalen.

Cappelen Damm lanserer den norske versjonen av Pikettys bok "Kapital i det 21. århundre" i november. De mener sammendragsboken til den svenske forfatteren Jesper Roine, gitt ut av Spartacus, forleder leserne til å tror at det er boken til Piketty. 

- Det er et grovt overtramp mot forfatteren Thomas Piketty og hans bok, og leseren, forledet til å tro at det er Pikettys bok, sier redaksjonssjef i dokumentaravdelingen i Cappelen Damm, Ingebrigt Waage Hetland, til Dagens Næringsliv. 

Spartacus forlag er ikke enig i påstandene, og mener Cappelen Damm har en dårlig sak juridisk. De mener det ikke er unormalt at et sekundærverk alluderer originalverket visuelt.

- Men vi har modifisert det litt for å distansere det litt mer fra Pikettys bok, sier Spartacus' forlagssjef Per Nordanger.

Andreopplaget til Roines bok vil distansere seg mer fra originalverket, etter ønske fra Cappelen Damm. 

- Vi er som sagt ikke glad for at det omslaget finnes, men er fornøyd med at de forandrer omslaget til andreopplaget, sier Hetland.

Kilde: Dagens Næringsliv