Fossum-Karin_foto_Arild-Soenstroed

Rivertonprisen til Karin Fossum

Boknett

Rivertonprisen for beste norske krim 2014 gikk til Karin Fossum for Helvetesilden.

– En ufattelig stor og gledelig overraskelse, som jeg aldri hadde ventet meg! Her, i ensomheten ute på landet og med mye hardt arbeid, kan jeg nesten glemme at jeg fremdeles blir vurdert, sier årets prisvinner Karin Fossum.

Juryens begrunnelse er som følger:

Årets vinner er, kanskje ikke overraskende, en av dem som forlengst har plassert seg i førstedivisjonen av norsk krim, både her hjemme og i utlandet. Hennes første krimbok kom i 1995 og forfatterskapet har vært stort og seriøst. Hun dyrker nærportrettet av menneskene hun forteller om, lar oss komme bak fasaden, under huden, i sin søken etter motiv og årsak for forbrytelsene. Slik er det også denne gangen hvor hun fokuserer med stor innlevelse på barn og oppvekst, alenemødre og omsorg. Det er sårt og vondt og brutalt.

Øvrige nominerte:
Asbjørn Jaklin, Rød sone; Merete Junker: Venuspassasjen; Marit Reiersgård: Jenta uten hjerte og Gunnar Staalesen: Ingen er så trygg i fare.

 Om Rivertonprisen

Rivertonprisen, "Den gyldne revolver", deles ut årlig av Rivertonklubben for det beste arbeid innen norsk kriminallitteratur.

Rivertonklubben ble startet i 1972 og det er Rivertonklubbens egen jury som utnevner vinneren. I år er det 42 år siden prisen første gang ble delt ut.

Rivertonprisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen.

Pressemelding: Bokhandlerforeningen