I litterær kalender får du en oversikt over alle typer arrangement med essens av litteratur. Bokmesser, forfatteropplesninger, diktopplesninger, utdeling av litteraturpriser, forfattersigneringer, kurs, seminar, foredrag, boklanseringer med mer.

Legg til arrangement

Litterær kalender

Forfattersamtalen: Trude Marstein og Dag Johan Haugerud

Trude Marstein og Dag Johan Haugerud dykker ned i hverandres forfatterskap og møtes til samtale på Deichman Majorstua onsdag 24. april klokka 18. Tema for samtalen er språk; det presise og upresise, hva vi sier og hva vi mener, makt og misforståelser.

Hjemmeside

Sted Oslo (Deichman Majorstuen)

-

Tysk-norsk litteraturfestival. På vei til Frankfurt

Rundt 60 forfattere, akademikere og kulturjournalister fra Sveits, Tyskland, Østerrike og Norge Litteraturhuset i Oslo. Aldri før har så mange tyskspråklige forfattere kommet til Norge samtidig.

Verdensnavn som blant andre Volker Kutscher, Franzobel, Judith Hermann og Ferdinand von Schirach møter publikum og presenteres av noen av Norges fremste forfattere, som Vigdis Hjorth, Erlend Loe og Maja Lunde.

Hjemmeside

Sted Litteraturhuset, Oslo

Hukeforelesinga

mine egne dagbøker og brev inngår i råmaterialet. Hvorfor skriver jeg på denne måten? Hvordan finner jeg det jeg kan bruke?

Marte Huke debuterte med diktsamlingen Delta på Tiden Norsk Forlag i 2002. I debutsamlingen har Huke, som tittelen antyder, fokus på landskapets langsomme forming av elven og isbreens bevegelser. Etter det har hun gitt ut ytterligere tre diktsamlinger og romanen Naturhistorie.

Hjemmeside

Sted Oslo, Litteraturhuset

-

Dei Litterære Festspela 2019

Vi er stolte av å presentere Brit Bildøen som Festspeldiktar for Dei Litterære Festspela i 2019
I grunngjevinga står det mellom anna «Det er ikkje uvanleg å uttale Brit Bildøens fornamn som Britt. Men ingen har høyrt henne verken klage eller protestere på dette, og det kjem vel av at ho har eit slikt mildt og behageleg vesen, at ho er snill og lun og sjølvoppofrande i litteraturen og ytringsfridomens teneste. Då romanen Mitt milde vesen kom ut i 2006, avslørte Bildøen at dette var noko ho fekk høyre ofte, at ho hadde eit slikt mildt vesen. På spørsmål frå Klassekampens journalist om romanen var sjølvbiografisk, eventuelt ein reaksjon på dette, sa Brit Bildøen nei. Det var berre det at ho hadde fått høyre det så ofte, og at ho tenkte det var ei fin setning som kunne brukast som romantittel. Likevel slutta ho intervjuet med å vedgå at det kunne vere irriterande å stadig høyre at ho er så mild: ”– Sier du det til en mann, er det nesten snakk om en kastrering, ikke sant? Jeg vil ikke være den milde. Fra nå av skal jeg være uforutsigbar og umulig!”

Hjemmeside

Sted Bergen

-

Virak. Konferansen for universitets- og høgskolebibliotek

Tema: Åpen framtid – muligheter for bibliotekene
Ofte oppfattes framtiden som en trussel for bibliotekene. Hva vil kunstig intelligens og andre teknologiske nyvinninger ha å si for vår rolle som bibliotekarer, og videreutvikling av våre tjenester? Hvordan vil bibliotekene se ut i framtiden? Vil det være plass for oss når stadig flere oppgaver automatiseres?
Samtidig åpner teknologien for nye, spennende muligheter. Kan vi finne nye måter å jobbe på som gjør oss mer effektive, strukturerte og spesialiserte? Kan vi bli mer personlige i våre tjenester når vi bruker mindre tid på tradisjonelle oppgaver? Gir det oss mulighet til å arbeide mer med veiledning, formidling, utvikling og forskning? Frigjør det mer tid til å utvikle kompetanser og ferdigheter slik at vi øker vår synlighet og relevans overfor våre brukere?

Hjemmeside

Sted Universitetet i Stavanger

Litterær hagefest i Adrianstua

Trøndersk forfattarlag og Norsk Forfattersentrum inviterer til Litterær hagefest i Adrianstua 2019.
Vi byr på nye bøker, roseutdeling, barnebokprogram og hagefestkunst!

Hjemmeside

Sted Adrianstua, Ringvebukta, Trondheim

-

Bokmessen i Frankfurt

Norge er gjesteland på årets bokmesse i Frankfurt.

Hjemmeside

Sted Frankfurt, Tyskland