Nye bøker

Grønn bonanza : potetpizza, sommerruller og blomkålwings

Grønn bonanza : potetpizza, sommerruller og blomkålwings

ISBN
9788202695514
Innbinding
Heftet
Type
Kokebøker
Forlag
Cappelen Damm

Lukt på frukten, kjenn på avokadoen, hør at smøret smelter i panna og vær sammen.


Mia Frogner tar alle sanser i bruk når hun i Grønn bonanza formidler sitt ektefølte engasjement for de grønne råvarenes muligheter, tilberedelsens liflige dufter og nytelsen av det ferdige resultatet. Sosialt samvær er en like viktig ingrediens i Mias oppskrifter som ferske råvarer. Matlagingen skal skje i fellesskap og bordets gleder nytes i lag med andre. For mat er mer enn mat, mat er sanselig glede og samvær.


I Grønn bonanza møter du hjemlige råvarer som potet, blomkål og gulrot i spennende kombinasjoner med innslag fra andre kulturer. Over 60 fristende oppskrifter får følge av Mias korte personlige tekster om maten, tilberedelsen og nytelsen.


Mia ivrer for at vi skal øke vårt forbruk av grønt, ha en bærekraftig matkultur, velge kortreiste og helst økologiske råvarer, tenke miljøvennlig oppbevaring og ikke kaste rester.


Hennes kloke og tidsriktige matfilosofi heter Grønn bonanza, og den smaker av fest! Mia er da også miljø- og matsjef for Øyafestivalen.


Mia Frogner er personen bak Green Bonanza, hvor bærekraft, miljø og mat kommuniseres med kunnskap og entusiasme - og uten pekefinger. Til daglig jobber hun også som miljø- og matsjef for Øyafestivalen. I tillegg til Grønn bonanza har hun utgitt Grønnere! (2018) og Mer enn mett (2020). Følg henne på instagram på @greenbonanza.