Nye bøker

Pappas hemmelighet

Pappas hemmelighet

ISBN
9788282262330
Innbinding
Heftet
Type
Biografier / memoarer
Forlag
Res publica

40 år etter at han ble misbrukt, forteller faren om de seksuelle overgrepene han ble utsatt for som barn. Datteren Vilde Bratland Hansen blir tvunget til å se sin barndom og sitt forhold til pappa med nye øyne. Hun forstår nå hvorfor depresjon og uro preget stemningen i heimen, og at han ba henne ta seg sammen når ting var vanskelig. Overdreven trening og anoreksi ble en strategi for dem begge for å takle livets utfordringer.

Overgrepsutsatte menn er et tema som fremdeles er forbundet med skam, men hvorfor tok det så lang tid før han fortalte om sine problemer? Unngår vi å snakke om det som er vanskelig, for å skåne våre nærmeste?

Pappas hemmelighet er en sterk og personlig fortelling om hvordan overgrep kan påvirke en hel familie, ikke bare offeret. Boken er også en historie om å mestre livet, på tross av traumene man er blitt påført. Den skildrer en far og en datter som med tiden har utviklet et helt spesielt bånd . fordi de valgte åpenhet.

«... sakprosabok gir ny innsikt i overgrep mot menn. [...] Journalist og statsviter Vilde Bratland Hansen har, med Pappas hemmelighet, skrevet en både lettlest og referansetung fagbok om noe som både er dypt personlig og politisk. » - Maria Kjos Fonn, Aftenposten

«Pappas hemmelighet er en viktig og etterlengtet bok» - Anna Serafima Svendsen Kvam, Universitas

«Boka gjorde et enormt inntrykk på meg. Den vil være til stor hjelp for mange.» - Vår Staude, God morgen Norge, TV2

«Dette er en meget viktig bok om seksuelle overgrep og om hvordan det kan ramme flere generasjoner. En ærlig, personlig og også faglig bok som kan hjelpe andre.» - Finn Skårderud, psykiater, professor og forfatter.

«En sterk sakprosabok som tvinger frem samtaler om et tema som i årevis har vært muret inne bak en vegg av myter, skam og misforståelser.» - Ingeborg Senneset, journalist og forfatter