Nederland slagord

Nederland er hovedland under årets bokmesse i Frankfurt

Bokbasen

Hvert år siden 1976 har et land eller en region blitt utnevt til æresgjest for bokmessen i Frankfurt. I 2016 er det Flandern og Nederland som er åresgjester og Bokbasen har besøkt deres stand på messen.

Under slagordet “Dit is wat we delen” ("Dette er hva vi deler") har de en stor paviljong hvor de viser en stor mengde romaner, sakprosa og poesi, samt nye kreative kunstformer. Profileringen av Nederland startet lenge før bokmessen med et omfattende litterært program og det vil også være en rekke ulike arrangementer under selve messen med fokus på litteratur fra Flandern og Nederland. På standen deres kan man for eksempel sette seg ned og bli lest for fra ulike nederlandske bøker.

For bokmessen i 2019 er Norge valgt som hovedland, noe som betyr det at norsk litteratur og kultur vil bli presentert spesielt på bokmessen og gjennom et omfattende litteratur- og kulturprogram som begynner lenge før selve messen. Norge vil da i likhet med Flandern og Nederland bli presentert med en egen stand som gir betydelig profilering mot det internasjonale markedet.