Market_on_the_rise

Ny statistikk: Hopp i e-boksalget i sommer

Bokbasen

Årets dypdykk i egne brukerdata for e-bøker viser et positivt oppsving fra og med i sommer som ser ut til å vedvare ut over høsten. Sett i forhold til året før er veksten i sommer omtrent dobbelt så høy. Analysen som er utført av Perceptor viser også at vi får flere aktive kunder og at kundene er mer aktive enn før.

Utvalget av norske e-bøker fortsetter å vokse. Det er nå over 10.000 titler i salg og det er stor bredde i salget. 88% av titlene har minst hatt ett salg og over halvparten av utvalget har solgt fra 10 og opp til flere tusen eksemplarer (2012-06/2016).

Lydbøker er så nytt for oss at vi ikke har salgstall fra tidligere år å sammenligne med men vi kan nevne at 75% av alle tilgjengelige lydbokfiler (nesten 4.000 pr. juni) hadde minst ett salg i første halvdel av 2016. Dessuten leser halvparten av alle lydbokkunder også e-bøker.

Utlån av e-bøker vokser raskere enn det kommersielle salget. Enkelte måneder lånes det dobbelt så mange e-bøker som det kjøpes. Ser vi kun på norsk skjønnlitteratur for voksne (ikke oversatt) er utlånet fire ganger så høyt som salget.

Figuren under viser antall solgte e-bokeksemplarer pr. måned

Klikk på lenken under for å se hele presentasjonen:

Bokbasen_Brukerdata_2016