bok-seier

Metadataleveransen til bibliotek inkluderer nå også omslagsbilder

Bokbasen

Bokbasen leverer gratis metadata på vegne av Nasjonalbiblioteket til alle landets folkebibliotek og fra 1. oktober vil denne metadataleveransen også inkludere omslagsbilder.

Metadatapostene fra Bokbasen vil inneholde en lenke til omslagsbilde, både i en høy- og en lavkvalitetsfil, og bildene kan fritt brukes av bibliotekene på samme måte som resten av den bibliografiske posten. Poster fra starten av leveransen 1. januar 2017 vil også bli oppdatert med lenke til omslagsbilde.

Bente Frank-Sætervoll som er daglig leder i Bokbasen er veldig fornøyd med at selskapet kan bidra til formidling av litteratur i Norge "Vi ønsker å gjøre litteratur tilgjengelig for folket. For å gjøre dette er formidling essensielt og i den forbindelse er omslagsbildene veldig viktige".

For mer informasjon om metadataleveransen gå til Nasjonalbibliotekets nettsider: https://bibliotekutvikling.no/nyheter/gratis-omslagsbilder/

For å tilby metadata for de produktene som ikke er dekket av Nasjonalbibliotekets fellesinnkjøp av metadata har Bokbasen også laget et tilleggsprodukt hvor man blant annet får metadata om film på DVD/Blu-Ray, metadata om bøker på engelsk og utsalgspriser for norske utgivelser. Prisen for tilleggsproduktet er 499,- per måned men kjøper man tilleggsproduktet nå får man det til en tilbudspris på 299,- per måned resten av 2018.

Som en del av markeringen av nasjonal biblioteksdag sendte vi kake til de første bibliotekene som bestilte tilleggsproduktet for metadata. Det første biblioteket som benyttet seg av feiringstilbudet var Loppa bibliotek som fikk tilsendt denne deilige sjokoladekaken:

Kake_Loppa2_liten