Bokbasen_alle_Teams_2020

Meld deg på Bokbasens webinarer om metadata

Bokbasen

I februar 2021 vil vi Bokbasen holde en serie med webinar om metadata for å bedre kompetansen om metadata i bokbransjen. Det vil settes opp flere ulike webinar slik at du kan velge å delta på de temaene som passer for deg. Webinarene er gratis å delta på og hvert webinar er satt opp til å vare i en time. Du får tilsendt lenke til de webinarene du er påmeldt til på e-post noen dager før webinaret skal holdes.

Webinarene passer for alle som jobber med metadata, særlig de som jobber i forlagsbransjen og de som jobber med netthandel, ERP-systemer og logistikk.

Lenke til påmelding finner du nederst i artikkelen.

Bruk av metadata for forlag 8. februar klokken 12.00

Bibliotekaren vår Siri Søberg vil holde et veldig nyttig kurs for forlagsansatte som jobber med metadata. Her vil hun gi en introduksjon til ISBN, hvor viktig det er med regelverk og rutiner for å lage konsistente data, og særlig med tanke på utforming av tittelside og kolofon i bøkene. Siri vil også snakke om artikkelregistrering og oppmelding av bøker til Bokbasen, og registrering av markedsføringsinformasjon. Kurset passer for alle som jobber i forlag.

Webinar for forlag med e- og lydbøker 9. februar klokken 12.00

Hvis du har registrert e-bøker eller lydbøker hos Bokbasen har du sannsynligvis hatt kontakt med vår e-bokekspert Mona Nummedal. Mona vil på dette webinaret snakke om hvordan man melder opp e- og lydbøker til Bokbasen, tips og triks til hva man må være obs på når man skal registrere e- og lydbøker og litt om metadata som er aktuelt når man skal registrere e- og lydbøker, som for eksempel informasjon om lisensbetingelser for utlånslisenser og salgsrestriksjoner. Kurset passer for alle i forlag som jobber med e-bøker og lydbøker.

Thema 11. februar klokken 12.00

På dette kurset vil Bokbasens bibliotekar Rine Gjerken snakke mer om klassifikasjonssystemet Thema. Rine vil gå nærmere inn på hva Thema er, hvordan emnekategoriene i Thema er bygget opp, fordelene med å bruke Thema og klassifikasjon etter Thema. Kurset passer for de som allerede bruker Thema eller for de som er interessert i å lære mer om det, både i forlag og i nettbokhandler.

Webinar for forlag med digitale læremidler 16. februar klokken 12.00

Er du utgiver av digitale læremidler og vil vite mer om hvordan metadata om disse bør registreres for å gjøre de digitale produktene dine godt presenterte i markedet? På dette webinaret vil vi snakke om hvordan man melder opp digitale læremidler til Bokbasen, tips til hva man bør tenke på på når man skal registrere metadata om digitale lisenser, som for eksempel informasjon om lisensbetingelser og salgsrestriksjoner. Kurset passer for alle i forlag som jobber med digitale læremidler.

Mentorwebinar for bokhandel 17. februar klokken 09.00

Jobber du i bokhandel og bruker Mentor? På dette webinaret tar vi for oss Mentor og gir dere en grundig innføring i hvordan dere kan bruke dette nyttige verktøyet på en god og effektiv måte som et ledd i kundebehandlingen i bokhandelen.

 

Husk at du må melde deg på alle de webinarene du ønsker å delta på. Lenke til påmelding finner du ved å klikke her