I litterær kalender får du en oversikt over alle typer arrangement med essens av litteratur. Bokmesser, forfatteropplesninger, diktopplesninger, utdeling av litteraturpriser, forfattersigneringer, kurs, seminar, foredrag, boklanseringer med mer.

Legg til arrangement

Litterær kalender

Litteraturkritikerprisene 2017

Bli med når litteraturseksjonen i Norsk kritikerlag deler ut sine kritikerpriser for bokåret 2017. Det deles ut pris for beste skjønnlitterære voksenbok, beste barne- og ungdomsbok, beste sakprosabok for voksne og beste oversettelse. I tillegg blir det kjent hvem som er kåret til Årets litteraturkritiker.

Hjemmeside

Sted Litteraturhuset i Oslo

Knausgård-quiz

HumSam-biblioteket inviterer til Norges første quiz om fenomenet Karl Ove Knausgård!

Knausgård hadde "minnenes absolutte gehør" og fikk lesere over hele verden. Hvordan står det til med din hukommelse? Vi ønsker gamle og nye Knausgård-lesere velkommen til en morsom kveld med spørsmål i alle vanskelighetsklasser.

Uglebo har pop up-bar og selger forfriskninger til hyggelige priser.

Quizmastere: Carl André Nesheim og Henrik Keyser Pedersen

Påmelding:
Åpent for absolutt alle! Meld på lag (max. fem personer) ved å sende e-post til: quiz@bibliografi.no, eller meld fra her på event-siden.

Arrangementet skjer i samarbeid med Karl Ove Knausgård-bibliografien og Filologisk Forening.

Hjemmeside

Sted UiO: HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

1-dags kurs for og om bokbransjen

Fagskolen for bokbransjen inviterer til introduksjonskurs onsdag 7. mars fra kl. 9.30-16.00. Kurset passer for alle i bransjen og gir en fin innføring for nyansatte, og for de som ønsker en oppdatering. Kurset gir en god innføring i bokavtalen, forfatter og kulturrådets rolle, bokbasen og direktøren i Forleggerforeningen sier litt om hva som venter bokbransjen. Påmelding og informasjon: info@fagskolen.no eller på telefon 9346790. Kurset koster kr. 1.400,- og inkluderer lunsj.

Hjemmeside

Sted Fagskolen for bokbransjen, Øvre Vollgate 15

Rivertonprisen 2017

Utdeling av «Den gylne revolver»

Hvem har skrevet årets beste norske krim? Rivertonklubben og juryen kunngjør i dag hvem som er vinner av Rivertonprisen for 2017 og overrekker Den gylne revolver.

Hjemmeside

Sted Litteraturhuset i Oslo