Nye bøker

Sangfugler : roman

Sangfugler : roman

ISBN
9788205560475
Innbinding
E-bok
Type
Romaner ebøker
Forlag
Gyldendal

En ny, hjerteskjærende fortelling fra den bestselgende forfatteren av Birøkteren fra Aleppo.
Nisha arbeider som hushjelp på Kypros, langt unna hjemlandet Sri Lanka. Hun lengter hjem til datteren, men lønnen hun tjener som hushjelp for den rike enken Petra, er det eneste måten å sikre datterens framtid på.

Yiannis fanger sangfugler i smug og selger dem på svartebørsen. Han drømmer om et bedre liv sammen med sin elskede Nisha.

Så forsvinner Nisha sporløst. Ingen ser ut til å bry seg, selv ikke politiet. Så Yannis og Petra bestemmer seg for å lete på egen hånd. De blir kjent med Nishas venner og med en mørkere side av immigrantenes liv. Snart viser det seg at Nisha ikke er den eneste som er forsvunnet fra øya.

Sangfugler er inspirert av virkelige hendelser og er en poetisk og dypt menneskelig fortelling om hva som ofres på veien mot et bedre liv. Med denne romanen tilbyr Christy Lefteri en stemme til de kvinnene som har mistet sin egen.

«En nydelig utført fortelling som sentrerer rundt tematikken rase og klasse, og som løfter den rene og skjære sannheten om arbeidsimmigranter, der veien mot frihet raskt kan vise seg å føre rett inn i en tettvevet felle.» Jodi Picoult

«En nydelig roman ... Sangfugler vil knuse hjertet ditt for så åpne øynene dine.» Heather Morris, forfatteren av Tatovøren i Auschwitz