Nye bøker

Presidenten og frosken

Presidenten og frosken

ISBN
9788293867333
Innbinding
Heftet
Type
Romaner
Forlag
Camino forlag

Sommerens mest håpefulle roman!

En aldrende mann sitter utenfor et lite, enkelt hus på landsbygda et sted i Sør-Amerika. Han ser utover sin elskede hage, full av vakre blomster og grønnsaker han selv har dyrket frem. Det er et godt liv. Med sin kjære Sofía, den lojale, trebeinte hunden Angelita og utallige kopper med livgivende mate-te, har han alt han trenger.

Men nysgjerrige journalister fra hele verden kommer stadig tråkkende over dørstokken. De undrer seg over hvordan han, en forhenværende president, kan leve så fattigslig, omgitt av så få goder og materielle ting. Og de vil høre historien om hvordan han, den tidligere geriljasoldaten, overlevde årene som fange i et hull i bakken, i sin tid som politisk opponent og regimekritiker. Men hvor mye av sannheten ønsker den gamle mannen å avsløre?

En dag dukker det opp en kvinnelig journalist fra Norge. Et bånd oppstår mellom de to, av gjensidig respekt og fortrolighet. Mannen tas tilbake til en tid han trodde han hadde fortrengt. Han innser at tiden er inne for å fortelle alt - også om frosken.

"Presidenten og frosken" baserer seg på livet til den tidligere presidenten i Uruguay, José Mujica, og er en stillferdig meditasjon over menneskets iboende styrke. Med verdens urolige politiske landskap som bakteppe, maner den til optimisme på planetens vegne. Vi må aldri slutte å tro på verken friheten, de gode kreftene, eller på kjærligheten.