belma

Flere norske forlag tildelt internasjonal pris for sine læreverk

Bokbasen

Under bokmessen i Frankfurt ble Best European Learning Materials Awards (BELMA) holdt og flere norske forlag ble tildelt priser.

Det finnes fire hovedkategorier for BELMA og prisene deles ut av en fagkomité som består av fagfolk fra hele Europa. Både Aschehoug, Gyldendal Undervisning og Fagbokforlaget Vigmostad & Bjørke ble tildelt priser for noen av sine læreverk.

Gyldendal fikk 2 priser under årets BELMA. Som eneste norske læreverk på ungdomstrinnet vant Enter 8 Learner's Book kategori 3: Secondary education. Salaby Sirkushagen, som er for de aller minste og gir dem en introduksjon til skolen, vant pris som beste læreverk i kategori 1: Early childhood education. Aschehoug vant pris i kategori 2: Primary education for Matemagisk 6, som bringer magi og spenning inn i matematikkfaget for å skape engasjement og motivasjon omkring et viktig fag.

Fra Fagbokforlaget vant Ordriket gull i kategori 2. Ordriket er Fagbokforlagets norskverk for barnetrinnet og det var 6.trinn som vant prisen. Eirin Hoel Hauge fra Fagbokforlaget er redaktør for Ordriket. Hun mener de vant fordi de har laget et moderne læreverk med temaer, tekster og bilder som treffer elevene og en lærerveiledning som gir lærerne en hel del ekstra stoff og mange gode tips, noe de er veldig stolte av å ha fått til. "Vi er en stor gjeng av forfattere, redaktører, illustratører, designere og konsulenter som har jobbet med dette i flere år, så for oss er denne prisen en viktig anerkjennelse av det vi har gjort, og en stor inspirasjon til å jobbe videre og stadig utvikle verket", sier Hauge.

Bokbasen gratulerer alle vinnerne med sine priser!

Les mer om BELMA her