bokbasen-logo-2014

Oversikt over Bokbasens arrangementer høsten 2018

Bokbasen

Bokhøsten er full i gang og her kommer en oversikt over Bokbasens mange spennende aktiviteter utover høsten. Meld deg gjerne på eller ta kontakt med oss på post@bokbasen.no dersom du har noen spørsmål angående noen av disse arrangementene.

Markedsundersøkelse

Bokbasen inviterer igjen til presentasjon av ferske resultater fra årets markedsundersøkelse om e-bøker og lydbøker.

Undersøkelsen utføres årlig og ble gjennomført for første gang i 2012, så nå har vi gode grunnlag for å kommentere utvikling over tid. I undersøkelsen ser vi blant annet på interesse og modenhet for e-bøker og lydbøker i befolkningen, brukerstatistikk for kjøp av e-bøker og lydbøker og brukerstatistikk for bibliotekslån av e-bøker.

Presentasjonen holdes torsdag 20. september kl. 10.00-12.00 i Teatersalen 1 på Hotel Continental.

Med deg på her innen fredag 14. september.

Brukerkonferanse for bibliotek

Bokbasen invitere alle som jobber med eller er interessert i e-bøker og e-lydbøker i norske bibliotek, til vår aller første brukerkonferanse. Etter et drøyt halvår med ny lisensmodell og nye utlånssystemer for e-bøker og lydbøker er det på tide å oppsummere, utveksle erfaringer og lære enda mer om verktøyene.

På konferansen skal vi se på statistikk og erfaringer siden oppstarten og gå gjennom brukerundersøkelsen blant lånere av e-bøker på biblioteket. Vi vil også se på tips, triks og siste nytt med leseappene eBokbib og BookBites. Nasjonalbiblioteket skal presentere sine tanker etter et halvt år med ny lisensmodell for e-bøker og snakke litt om status på arbeidet med en lydbokmodell. Vi har også invitert brukere av Bokbasen Bibliotek til å dele sine erfaringer. Til slutt vil vi ha en workshop for å dele erfaringer og få innspill til videreutvikling og vi vil se litt på ny funksjonalitet og nye muligheter med Bokbasen Bibliotek.

Konferansen inkludert lunsj er gratis.

Tidspunkt: 25. september 2018 kl 09.30-16.00
Sted: Radisson Blue Airport Hotel, Oslo Gardermoen. Hotellet ligger rett ved Oslo lufthavn og har en egen gangbro som knytter hotellet til terminalen.

For påmelding klikk her

Metadatakurs trinn 2

Tirsdag 23.oktober holder Bokbasen trinn 2 av vår metadataskole: Avansert kurs i metadata. Kurset passer for alle som jobber med metadata, særlig de som jobber i forlagsbransjen, i bibliotek og de som jobber med netthandel, ERP-systemer og logistikk.

På kurset går vi gjennom Onix, både oppbygging, kodelister og viktige felt og best practice. Vi ser også nærmere på API og muligheter for integrasjon mot Bokbasen. Det vil bli en grundig gjennomgang av emnekategorier og klassifikasjon etter Thema og til slutt vil vi se på avansert bruk av Mentor.

Arrangementet holdes på Hotel Bristol i Oslo og varer fra 10.00-14.00. Det blir servert lunsj ca klokken 11.30.
Prisen for kurset er 750,- per person men om man melder seg på innen 30.september får man kurset til 500,- per person. Klikk her for å lese mer om kurset og for å melde deg på.

Miniseminar om digitale utlånsløsninger for UH-bibliotekene

Bokbasen vil arrangere et miniseminar på Holmen Fjordhotell den 24. oktober kl. 9:00-10:30. Seminaret vil omhandle Bokbasens nye løsning for utlån av digitale akademiske titler til universitets- og høyskolebibliotekene som etableres i samarbeid med de største norske akademiske forlagene.

Bokbasen Bibliotek for UH-sektoren vil være den første store satsingen på digitale bøker for de akademiske forlagene i Norge og vi opplever at den vil svare på mange av behovene til bibliotek, forelesere og studenter.

Kom og hør Bokbasens Magnus Rudolfsen presentere løsningen mens du nyter en kopp kaffe og en lett frokost sammen med oss.

Meld deg på her

SETT-dagene 2018

Bokbasen skal også være til stede på SETT-dagene på Norges Varemesse i Lillestrøm 28. og 29. november. SETT er en fagkonferanse for moderne og innovativ læring og Bokbasen vil delta på utstillingen og presentere våre produkter og tjenester som kan knyttes til innovativ og digital læring så kom gjerne og besøk oss på vår stand.

Klikk her for å lese mer om konferansen og for å melde deg på.

Vennetreff

Torsdag 6.desember fra 16.00-19.00 inviterer vi våre kunder og samarbeidspartnere til Bokbasens årlige vennetreff.

Det blir først en kort oppsummering av hva som har skjedd i Bokbasen i løpet av året og så påfølgende mingling etterpå. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om lokasjon for vennetreffet men du kan allerede nå sende en e-post til post@bokbasen.no for å melde deg på.