Allvit_Johanne_Boknett_2

Derfor digger Johanne digitale pensumbøker

Bokbasen

Etter at Johanne Silde Bungum oppdaget Allvit, leser hun nesten bare digitale pensumbøker. – Det er både billigere, enklere og lettere i sekken.

Da pandemien inntok landet forrige vår, satt sykepleierstudent Johanne plutselig et stykke unna campus på Stord.

– Digitale lærebøker var den enkleste og raskeste måten å få tak i pensumbøkene på, og slik kom jeg over Allvit, forteller 23-åringen.

Enklere studiehverdag

Allvit er Norges største samling av digitale lærebøker på norsk, med pensumlitteratur innen en rekke fagfelt. Her har Johanne funnet pensumet hun trenger til sykepleierstudiet på Høgskulen på Vestlandet, og de siste semestrene har hun nesten bare brukt digitale lærebøker. Det har nemlig mange fordeler.

– Du får tilgang til bøkene hvor enn du har internett, og slipper å drasse dem med deg i en tung sekk. Det har vært spesielt praktisk nå som det har vekslet mye mellom hjemmeskole og undervisning på campus.

De praktiske funksjonalitetene gjør også studiehverdagen enklere, påpeker Johanne.

– Du kan søke opp ord, slik at du slipper å lete etter temaet du er på jakt etter. Jeg liker også at du kan markere, kommentere og lage bokmerker i teksten, uten å være redd for å ødelegge bøkene, sier hun.

Allvit Johanne_websize

Foto: Daniel Morso

Kjøpe eller leie pensum

Med en lavere pris enn fysiske bøker, er Allvit også snillere med studentlommeboka. I tillegg kan du leie boka for en kortere periode, til en enda lavere pris.

– Leiemuligheten er kjempefin, for noen ganger trenger man jo bøker bare en kort stund, poengterer Johanne.

Det er også mulig å låne bøker fra Allvit hos enkelte høyskole- og universitetsbibliotek.

Utvikles stadig

Allvit ble lansert i august 2019, og har siden den gang gradvis fått flere og bedre funksjonaliteter.

– Vi er på begynnelsen av en reise, og jobber stadig med å forbedre og utvikle tjenesten. Nå er vi for eksempel i gang med å gjøre brukeropplevelsen bedre på nettbrett og mobil, og å gi studentene mulighet til å kopiere sitater med korrekt referanse fra lærebøkene, forteller Per Andreas Alnes, produktsjef for digitale distribusjonskanaler i Bokbasen.

 

Allvit utvikles og driftes av Bokbasen, i samarbeid med de største norske akademiske forlagene. Les mer på www.allvit.no